חשבתי שראיתי כבר הכל בתחום העיצוב, ושאי אפשר באמת להמציא את הגלגל מחדש. אבל מה שאני עומדת לספר לך עכשיו גרם לי לשמוט את הלסת שלי בתדהמה תוך כדי גלגול עיניים רציני. המעצב הארגניטנאי Andres Reisinger מכר השבוע במכירה פומבית 10 רהיטים וירטואליים תוך 10 דקות, בסכום כולל של 450,000 דולר!
אז מה זה רהיט וירטואלי?
מדובר במודלים תלת מימידיים, שניתן לשלב בכל סביבה תלת מימדית וירטואלית (לפי רצונו של הרוכש) או להשתמש בהם בפיתוחים של אפליקציות או פלטפורמות וירטואליות אחרות. אחת מהן היא למשל מיינדקראפט – מחפשת מתנת יומהולדת לילד ויש לך 60,000 דולר פנויים?:)
ואם את חושבת על חיקויים וקלות הפריצה וההעתקה של העיצוב – חישבי שנית. העברת הבעלות על הרהיטים הוירטואליים תהיה מאובטחת במערכת שמותאמת לכך – קצת כמו קניה ומכירה של מטבע ביטקוין. ובדיוק כפי שמפתחים של מטבעות וירטואליים רואים בכך שליחות פוליטית, כלכלית וחברתית שחותרת תחת מונופול הבנקים השולט בעולמנו – כך גם מתייחס המעצב לעשייה שלו. רייזינגר רואה באופן העיצוב והמכירה הזה, פוטנציאל ללקיחת הכח מידיהן של הגלריות ומותגי העיצוב הגדולים, חזרה לידיהם של המעצבים. בינתיים זה עבד לו לא רע…
ובכל זאת – ניתן לנשום לרווחה. חלק קטן מתוך עשרת העיצובים גם ייוצר פיזית בעתיד, ויועבר לרוכש גם בורסיה כזו. כך הוא למשל הספסל הנראה כאן למעלה – The Matsumoto bench, או שולחן הקפה הזה ששמו time table –
יתכן שלקורונה יש גם כן חלק בתופעות העולמות הוירטואלים שאנחנו רואים כעת. את מוזמנת לקרוא כאן למשל על ההולגרמה שמעצב העל טום דיקסון הציג לאחרונה בשטוקהולם – של עצמו כמובן.
ואני? – עד שהבנתי איך ביטקוין עובד (בערך…) עכשיו אני צריכה לעכל גם את זה. כנראה שאני כבר מדור אחר. יש סיכוי מצוין שבעוד 15 שנה הרהיטים הללו יעלו הון, ושהם בעצם הסנוניות הראשונות מעולם עיצובי וירטואלי שכולנו נחיה בתוכו…יאללה, רוצי להשקיע!
* תמונות מתוך אתר dezeen